31 Αυγ 2009

Κόμιξ

ΚΟΜΙΞ

Το περιοδικό που όλοι αγαπάμε κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 6 Ιουνίου του 1988. Στο ξεκίνημα του, εκδιδόταν από την Γενική Εκδοτική Αττικής, η οποία αγοράστηκε απο την Νέα Ακτίνα, που εκδίδει το περιοδικό ως σήμερα. Αρχικός σκοπός του ήταν να γνωρίσει ο Έλληνας τις κλασσικές ιστορίες του Καρλ Μπαρκς, του μεγαλύτερου σχεδιαστή κόμικς που γνωρίζει ο κόσμος των παπιών μέχρι σήμερα. Το πρώτο τέυχος είχε την ιστορία του Μπαρκς 'Χαμένοι στις Ανδείς', ένα απο τα αριστουργήματα του.

Σχεδιαστές

Από την αρχή του περιοδικού, εκδίδονται ιστορίες και άλλων διάσημων σχεδιαστών όπως Ντον Ρόσα, Ουίλιαμ Βαν Χορν, Ρομάνο Σκάρπα, Μάρκο Ροτα και άλλων σπουδαίων. Εφόσον όμως το ίδιο το περιοδικό αποτελεί φόρος τιμής στον θείο Καρλ όπως συνηθίζει κάθε θαυμαστής του να τον φωνάζει, δίνει ιδιαίτερη σημασία στο έργο αυτού και του Ντον Ρόσα, που θεωρείται και ίσως είναι ο καλύτερος διάδοχος που θα μπορούσε να έχει ο Παπιάνθρωπος.



Password: http://greekscans.blogspot.com/

2 σχόλια:

  1. Σε ευχαριστώ φίλε για το ωραίο blog που έχεις ξεκινήσει! Έχω σκανάρει και εγώ μερικά τεύχη και στο μέλλον θα ξαναρχίσω το χόμπυ :) Αν μπορείς να μου υποδείξεις ποια από τα σκανς είναι δικά σου και λινκς για να τα κατεβάσω. Συνέχισε την καλή δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνο το τέυχος του ντόναλτν το είχα σκανάρει ο ίδιος. Και εγώ ενδιαφέρομαι να ξαναρχίσω αν εξακολουθέις και συ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή